"Waarom zou je een voedingskussen gebruiken?"

Artikel 1 van 1

januari 2020

“Hoe gebruik je een voedingskussen nou eigenlijk?” Dit is een vraag die we regelmatig krijgen als we op een beurs staan. “Wat is een goede?”, ook zo’n vraag, want voedingskussens zijn er tegenwoordig in heel veel soorten en maten. Je hebt kleine, grote en mega grote, rechte en kromme, maar ook in de dikte en de vulling zit veel verschil. Waarom zou je nou zo’n voedingskussen aanschaffen? Nou hierom:

In de zwangerschap
Lekker op je zij slapen tijdens de zwangerschap lukt niet meer?
Gebruik het voedingskussen als zijslaapkussen. Leg het kussen voor je langs en omarm het, leg het iets onder je buik en dan tussen de knieën. Door het kussen op deze manier te gebruiken ligt je ruggenwervel recht, ondersteunt het je steeds groeiende buik en ontlast je je bekken en onderrug. Hierdoor wordt je slaaphouding beter en zul je uitgeruster wakker worden.
Als je last hebt van kramp in je kuiten, kun je je voeten op het kussen laten rusten zodat deze iets hoger komen te liggen dan je lichaam.      

Zijslapen met je voedingskussen

Na de bevalling
Geef je borstvoeding of wil je borstvoeding gaan geven, gebruik dan het kussen als een hoefijzer om je heen, leg je arm erop en dan je kindje zodat je in een ontspannen houding je kindje kan voeden, je ondersteunt bij deze houding namelijk je onderrug en armen en ontlast hierbij je nek en schouders. Ook bij het geven van de fles kun je het voedingskussen natuurlijk op deze manier gebruiken.

De babytijd
De eerste weken kun je je baby op z’n ruggetje op het voedingskussen leggen zodat het hoofdje wat hoger ligt en het eventuele spugen kan verminderen. Leert je baby zelfstandig te gaan zitten maar valt hij/zij nog wel eens om, dan kun je het kussen om je kindje heen leggen als extra balans, valt hij/zij dan toch om, dan valt het kindje lekker zacht.
Ook is het kussen leuk om mee te spelen en daardoor ook goed voor de motorische ontwikkeling, je kunt je kindje er overheen laten kruipen of klimmen, er lekker op laten zitten of het kussen om zich heen leggen om b.v. een boekje te lezen.

En dan?
En dan gebruiken veel mensen het kussen niet meer en doen het weg en dat vinden wij zo zonde, want

                    “Een SONkussen is voor iedereen!”

Ook na de babytijd is het kussen nog voor vele doeleinden geschikt. Met het kussen om je peuter heen creëer je een geborgen gevoel voor peuters die het grote bed toch nog wel erg groot vinden. Zelf een boek lezen of t.v.-kijken in bed, leg het kussen om je heen en je hoofd en armen worden heerlijk ondersteunt. Even slapen op de bank, ook dit kan fijn met een voedingskussen om je heen.

Ons voedingskussen
Door de ergonomische vorm van ons SONkussen voedingskussen, kun je ons basis voedingskussen voor al deze bovenstaande manieren gebruiken, hij is namelijk groot genoeg, is in het midden iets breder en de dikte is zelf aan te passen doordat het kussen voorzien is van een rits. Door de ruime keuze aan hoezen kun je hem helemaal naar je eigen smaak samenstellen.
 


Voedingskussen "Zebra"      Voedingskussen "Roest" www.sonkussen.nl   Voedingskussen "Panter"

© 2013 - 2023 SONkussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel